torstai 20. syyskuuta 2012

Päiväreissu

Tänään vuokrattiin kuljetuskyyti Etelä-Balin kohteisiin ja tehtiin pieni päiväretki Nusa Duaan, Padang Padang- rannalle ja Uluwatun temppelialueelle. Koko päivän kyyti maksoi yhteensä 450 000rp isolla autolla, mihin mahtuu 6-7 matkustajaa + kuski.

Nusa Dua on Maailmanpankin rahoilla rakennettu turistialue etelässä, mutta se on nykyään menettänyt suosiotaan ja valtaosin vain venäläisten (rikkaiden) turistien suosima kohde. Siellä rannalla meille tarjottiin erilaisia vesiurheilulajeja, mutta hinnat olivat aika kalliit - joten me köyhät opiskelijaturistit päädyttiin sitten vaan kävelemään rannalla ja kattelemaan maisemia! Ps. Nusa Duan ranta on merilevää täynnä.

Seuraava kohde sitten oli Padang Padang- ranta Uluwatussa, missä Julia Robertsin rantakohtaukset on kuvattu elokuvaan Eat, Pray, Love. Rannalle mennään portaita alaspäin ja kallioiden pienestä raosta. Ranta oli tosi mahtava kokemus - hiekka oli kullan keltaista, vesi vaalean turkoosia ja kalliomaisemat upeat! Ranta on melko pieni, mutta tosi idyllinen ja nätti.

Uluwatun temppelialueelle on aikuisilta turisteilta 20 000rp pääsymaksu (paikallisilta 5 000rp vähemmän) ja sisäänkäynniltä voi lainata sarongin, sillä polvet on peitettävä temppelialueella. Itse temppeliin ei turistit pääse, mutta temppelialueella on mahtavat maisemat ja todellakin nähtävän arvoinen paikka! Temppelialueella on myös muutamia apinoita, jotka varasti yhden turistin varvassandaalit kun olimme siellä vierailulla. Että varokaa niitä :D

 Padang Padang - ranta

Uluwatun temppeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti