keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Apinoita, sademetsää ja riisipeltoja

Lähin ensimmäisenä viikonloppuna Balilla Ubudiin Keski-Balille, missä kuvattiin Eat, pray, love-leffa ja Ubudissa on myös kuuluisa Monkey Forest! Ostin bussimatkat matkatoimistosta Legian-kadulta Kutalta ja edestakaiset bussimatkat Kutalta Ubudiin ja takaisin tuli maksamaan 100 000rp (n.8,5-9e). Ubudiin matkaa on reilut 30km ja bussimatkassa kesti n.1h. Perjantai meni kierrellessä kaupungilla Hanoman-katua ja Monkey Forest Streetiä pitkin - kauppa kaupan jälkeen mahtavia käsitöitä, kankaita, vaatteita, joogavarusteita jne. Lauantaina kävin patikoimassa noin 10km lenkin kaupungin ulkopuolella sademetsässä joen lähellä. Maisemat sademetsässä oli todella kauniit, mutta kävelyyn kannattaa varata paljon paljon vettä, aurinkorasvaa ja kunnolliset kengät. Sunnuntaina sitten kävin apinametsässä (sis.pääsy 20 000rp= alle 2e). Apinat oli tosi sulosia eikä yhtään agressiivisia vaikka varotuksia kuulin etukäteen miten ne voi viedä käsistä tavarat tai ne puree..mutta ei mitään ongelmia ja uskalsin jopa ottaa kuvia niistä. Temppeli apinametsän sisällä oli suljettu sunnuntaina kun kävin eli kiertelin metsässä vaan katselemassa apinoita, mutta oli kyllä sen arvoista! Sunnuntaina sitten suuntasin takaisin rannikolle ja kotiin Kerobokaniin.



Maanantaina alkoi koulu Udayana Universityssä Denpasarissa, mihin ajaa n.30minuutissa semiruuhkassa Kerobokanista. Ekat kaks päivää oli orientaatiota ja tänään oli ensimmäiset luennot. Asia Exchange www.asiaexchange.org piti meille eilen orientaatiossa myös luennon ja perjantaina meillä AE:n vaihtareilla on Ice Breaking Event Kutalla ruokailun ja muiden aktiviteettien merkeissä :) Vaihtareille on Balin yliopistossa tarjolla 6 kurssia, mistä yleensä pitää valita 5 (jotta opintopisteet tulee täyteen): indonesian kieli, kirjallisuus, kulttuuri, kaakkois-aasian talous, lakikurssi ja kansainvälinen turismi. Luentoja on maanantaista keskiviikkoon 8.20 alkaen yleensä keskipäivään. Joka toinen keskiviikko ja torstai on "workshoppeja" ja ekskursioita Balin kulttuurista jne. Asia Exchangella on myös harjoittelija kampuksen toimistossa, joten voi kysyä neuvoa kaikesta, esimerkiksi viisumiasioista.

Eilen vierailtiin kouluryhmällä Seeds of Hope-orpokodissa aika lähellä yliopistoa, mikä oli todella mahtava kokemus! Asia Exchange tukee tätä orpokotia n.5 000€ vuosittain, nyt meidän lukukautena lahjotettiin AE:ltä Seeds of Hopelle reilut 27milj. rupiaa, mikä on n. 2 500e. Orpokodille voi myös lahjoittaa niiden nettisivun kautta www.seedsofhopechildrenshome.com ja suosittelen tätä kyllä kaikille! Orpokodissa asuu 67 lasta, 2,5v-22v ikäisiä tyttöjä ja poikia. Jos myös mahdollista, kannattaa vierailla täällä ja mennä vaikkapa vapaaehtoiseksi työntekijäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti