perjantai 26. lokakuuta 2012

Koeviikko ja syyslomaa

Tällä viikolla koulussa oli välikokeet elikkä jokaisesta aineesta pikkukoe, mikä tulee vaikuttaan loppuarvosanaan jotain 30% ehkä. Maanantaina oli indonesian kielen koe (ei saanut olla sanakirjaa) ja turismin koe, missä sai olla kurssimateriaalit mukana. Kielen koe oli nyt vähän haastava, kun luulin, että se sanakirja saa olla, mutta eipäs saanutkaan. Tiistaina oli toisen opettajan indonesian kielen koe ja kulttuuri/historia-kurssin koe. Tässä kielen kokeessa puolestaan sai olla sanakirja, mikä oli kyllä kovassa käytössä.. :D Keskiviikkona sitten oli laki-kurssin koe ja sen jälkeen alkoi 1,5 viikon syysloma! Laki- kurssin koe oli aika hankala ja se meinasi pilata mun päivän, mutta sitten huristelin skootterilla Legian-rannalle ja uimaan mereen niin päivä pelastui :)

Tänään päätettiin lähtee vähän seikkailemaan pohjoisempaan, missä on kuulemma "Balin kauniimmat riisipellot" - alue. Mutta sitten kun oltiin ajettu reilu puoltoista tuntia pohjoseen, niin ilma alko mennä synkäksi ja sittenhän sitä vettä tuli! Eikä tosiaankaan ollut mikään kiva "aurinko paistaa ja vettä sataa"- ilma, vaan enemmänkin tiet tulvii / et näe etees / ajat skootterilla likomärkänä - myrsky. Joten päätettiin kääntyä takaisin, koska ei ollut yhtään tietoa, kuinka pitkästi olisi vielä pitänyt ajaa ja vähän vaarallista ajella tulvateillä skootterilla. Mutta sitten kun päästiin takaisin tänne etelämmäs, aurinko paistoi ja oli lämmin ihana ilma. Noh, ehkäpä se sadekausi on tulossa. On kait se jo tämän päivän kastumisen jälkeen uskottava. Vinkkinä muuten, on tosi jees säilyttää sadeviittaa skootterin penkin alla! Tulee hyötykäyttöön tämmösillä reissuilla.

Ensviikolla lähden 3 päivän syyslomareissulle Yogyakartaan, Jaavalle. AirAsialla maksoi menopaluu- lennot Balilta n.60euroa, MUTTA en suosittele AirAsiaa kenellekkään. Kaikki sitä varmaan jossain vaiheessa tulee käyttämään täällä Kaakkois-Aasiassa, kun se on tosi halpa lentoyhtiö, mutta sillä on kyllä paikallisten keskuudessa täällä tosi huono maine ja minäkin sain nyt kokea sen. Ensiksi olin varannut marraskuun lopulle Phukettiin lennot AirAsialta, sitten n.1kk varauksen jälkeen tuli e-maili, että lennot on peruttu ja jos haluaa ottaa yhteyttä AirAsiaan, pitää soittaa heidän call-centeriin. Onneks mulla on indonesialainen numero, niin soitin sitten heidän Indonesian call-centeriin ja selitin sitten puhelimessa olevalle naiselle, että haluan rahat takaisin, koska nämä lennot on peruttu ja kyllähän se hänen mukaan onnistuu, mutta rahojen palautuksessa kestää 2 kuukautta. Sitten kun olin jo aikaisemmin varannut nämä Yogyakartan lennot samalta yhtiöltä, yritin tehdä check-inniä Yogyakartan lennoille online AirAsian sivuilla (muuten netissä tehty check- in on ilmainen, mutta jos haluat kentällä tehdä check-innin, se maksaa 5 euroa). Noh, en minä sitten saanutkaan tehtyä check-inniä molempiin suuntiin, VAIN menomatkalle. Ja näillä mennään! Pitää kait sitten yrittää selvitellä tätä asiaa siellä lentokentällä tulomatkalla ja tehdä se check-in paikan päällä ja maksaa siitä. Ja AirAsia automaattisesti laittaa check-in- vaiheessa matkavakuutuksen, (mitä en koskaan valinnut mistään!), ja se muka pitäisi maksaa heti luottokortilla. Kun tajusin tämän, ettenhän minä tällaista ole valinnut, huomasin sivun alalaidassa tosi pienellä präntillä: "Cancel insurance". Että sitä pitää vielä erikseen klikata, jos tosiaan ei halua mitään ylimääräisiä maksuja. No toivottavasti nyt pääsen perille Yogyakartaan ja poiskin sieltä ehjänä!

Yogyakartassa on suunnitelmissa käydä Borobudurilla - maailman isoimmalla buddhatemppelillä, ja Prambananin hindutemppelillä. Yogyakartaa johtaa vielä nimellisesti sulttaani, ja joku sulttaanin palatsi on kaupungin keskellä (Kraton), joten aion käydä senkin tsekkaamassa :) Mutta enemmän sitten Yogyakartasta matkan jälkeen!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti