keskiviikko 17. lokakuuta 2012

East Bali road trip 11.-14.10

Viime viikonlopuksi lähettiin Itä-Balille Padangpaihin snorklaamaan ja kattelemaan vähän uusia maisemia täältä etelän turistirysästä. Pakattiin vaan reput täyteen ja omilla skoottereilla mentiin. Matkaa kerty noin 50-60km per suunta? ja olihan se ajo hieman puuduttavaa, mutta näkipä hienoja maisemia matkan varrella :) Mentiin rantatietä, niin toisella puolen näkyi riisipeltoja, palmuja ja meri ja toisella puolen vuoristoa. Oli tosi kaunista, mutta vähän riskialtista ajaa samaan aikaan kun halusi vaan katsella maisemia...

Padangpai on pieni kalastajakylä Balin itärannikolla, missä on myös idän satama. Sieltä lähtee Gileille, Lombokille ja muille saarille turistibootteja tuon tuosta, mutta silti Padangpai on tosi rauhallinen paikka - suosittelen kyllä kaikille, jotka haluaa kokea erilaista Balia entä aussien Kuta. Majoituttiin Padangpaissa Lemon House- nimiseen hostelliin, mikä on lähellä satamaa, hyviä ruokapaikkoja ja rantaa. Lemon House kyllä sijaitsi pienen (pelottavan) kujan varrella ja portaita piti "muutama" nousta jyrkkään ylämäkeen. Hostelli oli kyllä tosi viihtyisä ja paikan omistaa amerikkalainen nainen, joka oli siellä paikan päällä myös joka päivä. Hintaan kuuluu aamiainen (hedelmäsalaatti ja pannukakku tai paahtoleipä munakokkelilla) ja huoneissa on tuuletin ja jaettu kylpyhuone (n.80 000 rupiaa yö). Lemon Housen muut vieraat oli myös tosi mukavia ja siellä tutustui helposti muihin, joten ei haittaa vaikka olisi yksin matkassa niin varmasti saa sieltä kavereita! Paikassa on myös ilmainen wi fi, tv yhteistiloissa missä on yli 2 000 leffaa, joita saa katsoa ilmaiseksi ja pieni snack- baari, mistä saa ostaa juomista/ naposteltavaa.

                                                            Padangpain palmuja :)

Snorklaus Padangpaissa maksoi 125 000 rupiaa/ per hlö/ 2 tuntia ja siihen kuului snorklausmaski ja räpylät. Meidät vietiin veneellä vähän kauemmas satamasta ja snorklattiin kahdessa eri paikassa. Se oli mun eka kerta snorklaamassa ja oli kyllä maailman siisteintä! Paljon erilaisia/-värisiä kaloja ja korallia. Merikilpikonnia eikä haikaloja näkynyt (onneksi!) Myös Amedissa on kuuleman mukaan huiput snorklausspotit, ehkä ens kerralla sitten sinne! :)

Käytiin myös skoottereilla enemmän idässä päin; Candidasassa, Tenganan- kylässä ja Tirta Ganggan temppelialueella. Candidasassa ei hirveästi ole nähtävää (melko kallis turistipaikka), mutta sen ajaa pakostakin läpi kun menee itään päin. Tenganan- muinaiskylä oli Lonely planetin listalla, niin käytiin sitten sekin tsekkaamassa. Se oli ilmeisesti jokin muinaiskylä?, mutta sinne vaadittiin sisäänpääsy "lahjoitus" ja matkamuistokojuja/käsityökojuja paikka oli täynnä. Tenganan oli kyllä ihan siisti paikka, siellä nähtiin VÄRJÄTTYJÄ kukkoja pienissä häkeissä (oiskohan kukkotappeluja varten?) ja muinaiskylän jälkeen jatkui polku sademetsään. Sitten jatkettiin vielä itään päin ja käytiin Tirta Ganggan temppelillä (10 000 rupian sisäänpääsymaksu + parkkimaksu). Temppelialue oli tosi hieno puutarha, missä oli monta vesiallasta ja suihkulähde, patsaita ja niin edelleen. Mutta se oli vähän ikävää, että heti temppelialueen puutarhan vieressä oli hotelli ja paikka oli täynnä erilaisia juoma/ruoka/matkamuisto-kojuja turisteille. Jotenkin paikka menetti heti siinä osan arvokkuudestaan?

                                                                     Itä-Balia

Kotimatkalla sitten sunnuntaina käytiin vielä KlungKungin palatsilla. KlungKungin kuningaskunta oli suurin ja voimakkain Balin yhdeksästä kuningaskunnasta ennen hollantilaisten tuloa ja kolonisaatiota Balin historiassa. Tännekin oli pieni sisäänpääsymaksu ja sarongit sai lainata ilmaiseksi polvien peittämiseen sisäänkäynniltä. Täällä palatsialueen sisällä oli museo, missä oli esillä erilaisia kulttuurikohteita Klungkungin kuningaskunnan ajoilta. Klungkungin palatsi sijaitsi Jalan Puputanilla - mikä siis tarkoittaa "itsemurhaa". Hollantilaisten hyökkäys Balille aiheutti kuningaskuntien tuhon ja balilaiset joutuivat "kävelemään kuolemaan" kulttuurikirjojen mukaan ja "puputan" tarkoittaa tätä tapahtumaa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti